جریان بازگشت پول های نفتی به کشور شدت یافته و این موضوعی است که هشدار فعالان اقتصادی را در مورد عدم ارزپاشی و لزوم توجه بیش از پیش به توسعه صادرات غیرنفتی در پی داشته است.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند مصوبه مجلس در خصوص تعیین نرخ ثابت برای قیر رایگان می تواند رانت گسترده ای ایجاد کند که می توانست صرف پروژه های عمرانی شود.
به نظر میرسد یکی از موضوعاتی که در ماههای قبل مورد غفلت وزارت نفت قرار گرفته است، موضوع بهینهسازی مصرف سوخت است؛ موضوعی که با روند فعلی افزایش مصرف اهمیت ویژهای در آینده پیدا خواهد کرد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: تنها منبع گازی قابل اعتماد غیر از روسیه؛ ایران است که بکر هم است، یعنی درست که از تولیدکنندگان بزرگ گاز دنیا هستیم اما از صادرکنندگان نیستیم، یعنی نتبالانس ما منفی است.
دبیرکل اوپک اعلام کرد اوپک روی وقایعی که به افزایش قیمتهای جهانی نفت منتهی شده اند، کنترلی ندارد و ظرفیت کافی در سطح جهانی برای بجران از دست رفتن عرضه روسیه وجود ندارد.
مسکو درباره «عواقب فاجعهبار» اعمال تحریم نفت روسیه که از سوی واشنگتن و اتحادیه اروپا بهعنوان اقدامی بیشتر علیه این کشور مورد بحث قرار گرفت، هشدار داد.
واردکنندگان نفت آسیا بازگشت زودهنگام عرضه ایران را در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین تنها راه برای مهار افزایش قیمتها می دانند که مانع از نابودی تقاضا شده و احیای اقتصادی منطقه ای شکننده از پاندمی کووید ۱۹ را از گزند ایمن نگه می دارد.
بعد از گذشت 6 ماه از عمکرد تیم فعلی وزارت نفت هر چند اقدامات مناسبی در حوزه افزایش صادرات نفت، قرارداد سوآپ گاز با ترکمنستان، عبور از بحران سوخت زمستانی و غیره انجام گرفت اما سوالات کلیدی نیز ناظر به آینده مطرح است.
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: سال آینده اگر امکان فروش ۲ میلیون بشکه نفت را داشته باشیم و به طور میانگین قیمت هر بشکه نفت ۱۰۰ دلار باشد و درصورت امکان ورود این میزان ارز به کشور، درآمد کشورمان به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید در حالی که درآمد نفتی ایران در سال ۹۹ حدود ۱۲ میلیارد دلار و قیمت نفت هم سال گذشته ۳۵ دلار بود.
قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از ۹ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۸ رسید، زیرا ایالات متحده و متحدان اروپایی در حال بررسی ممنوعیت واردات نفت روسیه هستند و تأخیر در بازگشت احتمالی نفت خام ایران به بازارهای جهانی به نگرانیهای شدید عرضه دامن زد.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: برآورد کپلر این است که ایران میتواند طی سه ماه روزانه ۱ میلیون بشکه و جمعا روزانه ۱،۳ میلیون بشکه طی ۶-۷ ماه به تولید نفتخام خود اضافه کند. این تقریبا معادل ۱,۵ میلیون بشکهای است که به احتمال زیاد از روسیه از دست خواهیم داد، نکته دیگر این است که نفتخام روسیه به نام اورالس مشخصات فنی و شباهت زیادی با نفت خام ایران ...
تفاهمنامه تامین منابع مالی خط لوله جدید پارس امروز بین شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و بانک تجارت به امضا رسید. با ساخت این خط لوله ۱۲ میلیون لیتر به ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی اضافه خواهد شد.
استایرن به عنوان یکی از محصولات نماد شبصیر در مجموع افزایش هفتگی ۹۳ دلاری داشته و در قیمت ۱، ۳۵۱ دلار تثبیت شده به همین دلیل تقاضا برای سهام این نماد رو به افزایش است.